Gutland

Jaar: 2017

Regisseur: Govinda Van Maele

Duur: 107'

Taal: Luxemburgs, Duits

Ondertiteling: Engels

8 november 2018 - 20:00

Een verdwenen bewoner, verleidelijke vrouwen en een doosje vol vreemde naaktfoto’s: Gutland bevat naast thrillerelementen ook een mysterieuze, surreële sfeer, subtiel uitgevouwen in een weloverwogen verteltempo, met prachtige beelden van het pittoreske Luxemburgse platteland.

Wat heeft de verwilderd ogende Jens (Frederick Lau) te zoeken in het afgelegen Luxemburgse dorpje Schandelsmillen? Vanaf de eerste minuut in Gutland is duidelijk dat de Duitse vreemdeling iets op zijn kerfstok heeft. Toch wordt hij hartelijk ontvangen. Hij mag meehelpen op het land in oogsttijd, wordt uitgenodigd voor een etentje en belandt op de eerste avond al in bed met de mooie Lucy (Vicky Krieps). Maar is het leven in dit kleine gehucht eigenlijk wel in de haak? Een wederzijds wantrouwen groeit; misschien is Jens niet de enige die iets te verbergen heeft.

Debuterend regisseur Govinda Van Maele bouwt een spanning op die aan de oppervlakte voorspelbaar lijkt, maar intussen curieuze zijpaden inslaat. Met een verdwenen bewoner, verleidelijke vrouwen en een doosje vol vreemde naaktfoto’s bevat Gutland naast thrillerelementen ook een mysterieuze, surreële sfeer, subtiel uitgevouwen in een weloverwogen verteltempo. Met prachtige – op 35mm geschoten – beelden van het pittoreske Luxemburgse platteland op haar sinistere mooist.

Vertoning:
  • Donderdag 8 november 20.00 uur, Filmhuis de Spiegel Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu