Godspeed, los Polacos

Jaar: 2020

Regisseur: Adam Nawrot

Duur: 88 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: geen

6 november 2021 - 19:00

Deze film is een onverwacht voorbeeld van freedom to roam. Hij begint met de droom van een aantal Poolse studenten in de jaren ’70. Zij willen niets liever dan kayakken in het wilde water van Argentinië. Wat volgt is een ongelooflijke, sportieve expeditie die eindigt in een politiek avontuur. Met een verrassende bijrol voor de paus.

De vijf Polen peddelen in 1981 als eerste de Colca rivier in Peru af, in het diepste ravijn ter wereld. Net als ze terug willen raakt Polen in een staat van beleg. Met dezelfde motivatie, creativiteit en charme waarmee ze hun expeditie tot een goed einde brachten, ondersteunen ze vanuit de andere kant van de wereld de vakbeweging Solidariteit.

 

Regisseur Adam Nawrot en producent Sonia Szczesna horen bij de eerste generatie Pools-Amerikaanse filmmakers die zich interesseren voor de politieke ontwikkelingen die leidden tot de emigratie van hun ouders. Hun debuutfilm, met creatieve montage, verbindt avontuur, geschiedenis en activisme. De film won in korte tijd al diverse prijzen.

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu