Gesetz ohne Gnade

Jaar: 1951

Regisseur: Harald Reinl

Duur: 1 h 28'

Taal: Duits

3 november 2019 - 18:00

Voor Gesetz ohne Gnade duiken we terug in de tijd, maar we blijven dicht bij huis. De film is gebaseerd op het manuscript ‘Das Gipfelkreuz’ van Karl Loven, een schrijver die jarenlang bestuurslid is geweest van de Akense afdeling van de DAV (Duitse Alpenvereniging). In dit verhaal verwerkt hij zijn eigen ervaringen onder het nationaalsocialisme. Karl Loven speelt zelf de hoofdrol in deze zwartwitfilm van Harald Reinl.

Centraal staat een priester die onder atheïstische omstandigheden jongeren enthousiast wil maken voor de kerk. Hij komt herhaaldelijk in botsing met de totalitaire staat. Als hij met zijn jonge kudde een kruis plaatst op een bergtop, wordt het hele gezelschap gearresteerd. De geestelijke neemt de schuld van de hele groep op zich wordt veroordeeld tot de doodstraf. Wordt die nu wel of niet voltrokken?

Deze film werd geselecteerd in het kader van het 125-jarig jubileum van de DAV Aachen. Nadat we de film opgespoord hadden is hij helemaal opgepoetst, speciaal voor deze vertoning!

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu