Generation Dry

Jaar: 2016

Regisseur: Pierre Chauffour

Duur: 26 minuten

Taal: Frans, Engels

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Door de klimaatveranderingen zijn er steeds minder plekken in de Alpen voor ijsklimmen. Gelukkig kan de mens zich aanpassen: hij creëerde drytooling. Na 2 jaar filmen, meer dan 10 adembenemende locaties, vele interviews, duizenden foto’s en een continue ‘rush’ vond in 2016 de première plaats van Generation Dry.

Omdat de winters door de klimaatveranderingen de laatste jaren minder koud zijn, wordt het moeilijker om in de Alpen de juiste omstandigheden voor ijsklimmen te vinden. Gelukkig kan de mens zich aanpassen en ontwikkelen: hij creëerde dry tooling. Want als je met ijsbijlen een bevroren waterval kunt beklimmen, dan is een 60m hoge wand ook geen probleem! 

In deze documentaire toont Pierre Chauffour de geschiedenis, ontwikkeling en de praktijk van deze unieke bergsport. Plus de rage die dry tooling veroorzaakte. Door dry tooling, een sport die nog volop in ontwikkeling is, heeft de kennis over materialen zich verder ontwikkeld. En misschien belangrijker: met dry tooling zijn passages mogelijk die voorheen onmogelijk werden geacht. Bekende en onbekende klimmers vertellen over hun ervaringen. Zowel dry toolers van het eerste uur als Gaëtan Raymond, Robert Jasper en Jeff Mercier, als kampioenen als Angelika Rainer en Gordon MacArthur. En met onze eigen Marianne Van Der Steen, die de film ook zal inleiden op een bijzondere manier!! Na deze film wil je zelf de bergen weer in!

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu