Fortuna

Jaar: 2018

Regisseur: Germinal Roaux

Duur: 101'

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

7 november 2018 - 20:00

In een klooster in de Zwitserse bergen vindt de 14-jarige Fortuna samen met enkele andere vluchtelingen onderdak. Ze voelt zich alleen, in een land dat ze niet kent, met een taal die ze niet spreekt, in een leven dat ze niet begrijpt en met een geheim dat ze met niemand wil delen.

In een klooster in de Zwitserse bergen vindt de 14-jarige Fortuna samen met enkele andere vluchtelingen onderdak. Tijdens de vlucht over de zee is ze haar ouders kwijtgeraakt. Ze wacht. Helemaal alleen in een land dat ze niet kent, met een taal die ze niet spreekt en in een leven dat ze niet begrijpt. Bij Kabir vond ze enige troost, maar als hij hoort dat ze zwanger is, verandert alles. De paar paters proberen zo goed mogelijk voor iedereen te zorgen, maar zij worstelen ook met de vraag hoe zij de werken van barmhartigheid kunnen combineren met een leven in stilte en gebed. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om het goede te doen.

De Zwitserse fotograaf en filmmaker Germinal Roaux maakte tijdens zijn studie zijn eerste documentaire. Zijn eerste première vond bijna tien jaar later plaats. Net als in zijn fotografie kiest Roaux ook voor zijn films voor zwart-wit. Hij denkt dat zwart-witbeelden de kijker op een andere manier doen kijken. Zelfs de harde realiteit krijgt iets mysterieus in de opnamen. ‘Fortuna’ won bij het filmfestival van Berlijn zowel de Zilveren Beer voor Beste Film én in dezelfde categorie de Grand Prix van de internationale jury.

Vertoning:
  • Woensdag 7 november 20.00 uur, Filmhuis de Spiegel Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu