First Ascent – Kunyang Chhish East

Jaar: 2014

Regisseur: Matteo Vittorel

Duur: 37 Minuten

Taal: Duits

Een kort verhaal van regisseur Matteo Vettorel over kapotte vingers, vriendschap en plezier bij de eerste succesvolle beklimming van de Kunyang Chhish East in Pakistan. Met eenvoudige middelen een prachtige film!

De Italiaan Matteo Vettorel maakte een verhaal van kapotte vingers, vriendschap en plezier bij de eerste succesvolle beklimming van Kunyang Chhish East. De Oostenrijkse klimmers Hansjörg Auer, Matthias Auer en Simon Anthamatten uit Zwitserland beklimmen de top in alpiene stijl. Een avontuur van drie vrienden op de 7.400m hoge berg in het Pakistaanse Karakoram gebergte.
Het Kunyang Chhish massief heeft vijf pieken. De bergtoppen steken kilometers uit boven hun omgeving en zijn stijl en puntig. Kunyang Chhish East ligt 2km. van de de hoogste top en is ermee verbonden via een lange bergpas. De 2.700m. hoge zuidwestelijke flank was nog nooit bedwongen. Vier eerdere expedities moesten het opgeven, onder andere vanwege de slechte weersomstandigheden. De beklimming door het Oostenrijks-Zwitserse team, dat op 18 juli 2013 de top bereikte, werd genomineerd voor de Franse bergsportprijs Piolet d’Or. Hoe met eenvoudige middelen en met een bescheiden lengte een indringende, pakkende film gemaakt kan worden van een bekend thema in de bergfilm. Terecht meermaals onderscheiden.

 

Te zien op woensdag 9 maart in Apollo-Kino in Aken, samen met

‘Miescje – The Place’ (2014) en ‘Dodo’s delight’ (2015)

Tickets >

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu