Final Ascent: the Legend of Hamish MacInnes

Jaar: 2019

Regisseur: Robbie Fraser

Duur: 80'

Taal: Engels

2 november 2019 - 15:00

De Schot Hamish MacInnes beklom de Matterhorn toen hij 16 was. Een jaar later, in 1947, bouwde hij zelf van losse onderdelen een auto. In 1953 ging hij met Johnny Cunningham naar de Everest, waar Hillary en Tenzing hen net voor waren. Als avonturier, expeditieleider en ingenieur werd hij wereldberoemd. Hij bedacht de volledig metalen ijsbijl, schreef het International Mountain Rescue Handbook, en verbeterde de brancards die reddingswerkers in de bergen gebruiken. Hij heeft honderden, misschien duizenden levens gered en had zelf ook diverse keren geluk.

Maar toen MacInnes 84 was, werd hij ineens tegen zijn wil opgenomen op een psychogeriatrische afdeling, vanwege een delirium. Dat hij ook daar de buitenlucht opzocht, begreep het personeel niet. En toen hij eruit kwam, was hij zijn geheugen kwijt. Deze documentaire vertelt het levensverhaal van MacInnes zoals hij dat zelf weer ontdekte: aan de hand van zijn vele boeken, fiilms en foto’s, interviews en de herinneringen van zijn vrienden.
Filmmaker Robbie Fraser maakte zelf een soortgelijk herstel van zijn vader mee, waardoor hij geheugen, identiteit en hoe wij omgaan met ouderen in een ander licht ziet. Met deze film hoopt hij dat we anders gaan kijken naar de manier waarop we reageren op mensen die we eigenlijk al afgeschreven hebben.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu