Face to Face

Jaar: 2016

Regisseur: Bertrand Delapierre

Duur: 20 minuten

Taal: Frans, Duits

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

De Noordwand van de Eiger is met zijn 1.800 meter een van de hoogste Alpenwanden en heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op klimmers. In deze pakkende korte film nemen berggidsen Lorenz Frutiger en Louis Laurent de kijker mee op een beklimming van die beroemde Noordwand. De zoektocht van deze professionals naar houvast op de steile wand wordt afgewisseld met historische beelden en interviews over eerdere beklimmingen. ‘Face to Face’ maakt je zo deelgenoot van de mythe van de Eiger. ‘De drang om te klimmen zit in ons DNA, om hogerop te komen en eens van perspectief te veranderen’.

De Franse klimmer en ‘maker’ Bertrand Delapierre heeft verschillende bergfilms op zijn naam staan, waarin klimmen, ijsklimmen en vrij klimmen de hoofdrol spelen. Jaren na het overlijden van zijn klimpartner Marco Siffredi in de Himalaya maakte hij daar een prijswinnende documentaire over.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu