Eyelid

Jaar: 2015

Regisseur: Francesco Mattuzzi

Duur: 27'

6 november 2018 - 20:00

Fransesco Mattuzzi raakte voor Eyelid geïnspireerd door het Parijse La Maison de Verre. Dat kun je van buiten bekijken. Maar eenmaal binnen, ontdekte Mattuzzi dat het gebouw zelf als een filmcamera werkt, omdat je niet alleen naar het gebouw zelf maar ook door het gebouw naar buiten kunt kijken. Het gebouw bepaalt, vormt en begrenst je blik.

Datzelfde principe past de Noord-Italiaanse regisseur toe in de bergen, waar hij een camera plaatst in een Alpenhut. Het bivakhuisje staat echter niet op een plek, het bengelt aan een helikopter, onderweg naar het hoogste eco-hotel ter wereld. Terwijl het venster van het berghutje als lens en frame fungeert, trekt een berglandschap aan ons oog voorbij. Mattuzzi roept zo vragen op over kijken als handeling. Is het passief of actief, hebben we invloed op wat er voor de lens verschijnt? Het berghutje als ultieme viewing machine.

De film Eyelid wordt samen met de film Alpi vertoond op dinsdagavond 6 november, als onderdeel van een special met Jean Bernard Koeman, gastcurator van Schunck* en samensteller van de expositie Nomadic Mountains. Ook is op deze avond de film Untitled van Taus Makhacheva te zien.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

┬ę DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu