Everest – the hard way

Jaar: 2020

Regisseur: Pavol Barabas

Duur: 52 minuten

Taal: Slowaaks

Ondertiteling: Engels

6 november 2021 - 15:30

Volgens de Britse klimlegende Chris Bonington is het onmogelijk om de zuidwestwand van de Everest in alpiene stijl omhoog te klimmen: steil omhoog en zonder zuurstof dus, ofwel ‘the hard way’, zoals hij het in zijn gelijknamige boek verwoordde. Diverse internationale expedities hadden zich er al tevergeefs aan gewaagd. In 1975 slaagde hij er wel in met zijn grote team inclusief sherpa’s en zuurstof.

Vier topklimmers uit Slowakije zijn de uitdaging in 1988 aangegaan. Door allerlei tegenslagen waren ze genoodzaakt liefst drie nachten boven de achtduizend meter door te brengen. Dat moest voor sommigen wel fataal aflopen. Zij die het hebben overleefd, hebben de traumatische ervaring nog steeds niet kunnen verwerken, blijkt wel uit deze aangrijpende terugblik van Pavol Barabas, die veel ervaring heeft met filmen op onherbergzame locaties. In Everest, the Hard Way strijden verantwoordelijkheid, verdriet, mentale kracht en liefde voor de Himalaya om voorrang. De film is op diverse bergfilmfestivals in de prijzen gevallen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu