Everest Green

Jaar: 2017

Regisseur: Jean-Michel Jorda

Duur: 53'

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

1 november 2019 - 19:00

Het verhaal over de files op Mount Everest en de afvalhoop die de expedities produceren én achterlaten is inmiddels bekend. Hoe is het begonnen en wat wordt eraan gedaan? Is het een Nepalees probleem, moeten westerlingen zich verantwoordelijk voelen, is het een universele opdracht om dit op te lossen?

Regisseur Jean-Michel Jorda gaat mee op expeditie en praat met westerlingen als Reinhold Messner en ervaren Sherpa’s over uitwassen en mogelijke oplossingen voor de hoogste stortplaats ter wereld. De documentaire start in het vervuilde Kathmandu, waar misschien wel de kern van het afvalprobleem ligt. Jorda wisselt fabelachtige Himalaya-shots af met scènes die daar juist afbreuk aan doen, maar ook met interviews en respectvolle inkijkjes in de boeddhistische Sherpacultuur. Uiteindelijk blijf je als kijker achter met de vraag ‘wat zou ik doen?’ en ‘wat kan ik híer doen?’

Everest Green is de openingsfilm van het programma in de Royal in Heerlen.

Direct na de vertoning is er een Q&A met onze eigen ervaringsdeskundigen: maar liefst tien Nederlanders die op de top van de Mount Everest hebben gestaan, worden door journalist en Himalayakenner Benti Banach aan de tand gevoeld over de ontheiliging van de heilige berg.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu