Everest, de jonge Yeti

Jaar: 2019

Regisseur: Jill Culton

Duur: 97'

Taal: Nederlands (Heerlen) / Duits (Aken)

1 november 2023 - 15:00

4 november 2023 - 13:00

‘Everest: de jonge Yeti’ is een episch avontuur van drie jonge tieners en een jonge yeti die van een dak in Shanghai naar het dak van de wereld, de Himalaya, reizen.

De film uit 2019 was de eerste Amerikaanse animatiefilm met een hoofdrol voor een Amerikaans-Aziatisch gezin. In de originele versie geeft Tenzing Norgay Trainor zijn stem aan Jin, een van de vriendjes met wie Yi op pad gaat. Tenzing Norgay Trainor is de kleinzoon van Tenzing Norgay die samen met Sir Edmund Hillary als eerste de top van Everest bereikte.

Als tienermeisje Yi (Chloe Bennet / Tara Hetharia) de jonge Yeti ontdekt, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Tenzing Norgay Trainor / Roben Mitchell) en Peng (Albert Tsai / Matheu Hinzen) hem “Everest” te noemen. Ze nemen zich voor het magische wezen te herenigen met zijn familie in het adembenemende sneeuwlandschap van de Himalaya, duizenden kilometers verderop. Hierbij moeten ze wel vijanden van zich af houden. Zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Eddie Izzard / Derek de Lint) willen de Yeti koste wat kost vangen.
Yi is ook de naam van de inheemse bergbewoners in het zuiden van China. Als meisjesnaam betekent Yi geluk, glanzend als een parel.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu