Erde

Jaar: 2019

Regisseur: Nikolaus Geyrhalter

Duur: 1 h 55'

Taal: Duits, Engels, Hongaars, Spaans, Italiaans

Ondertiteling: Duits

30 oktober 2019 - 20:15

Wat tektonische platen, wind, water en andere natuurkrachten in miljoenen jaren opbouwden, breekt de mensheid af in slechts enkele decennia. Dat gegeven heeft Nikolaus Geyrhalter vastgelegd in een documentaire die je als kijker niet onberoerd kan laten.

Of het nu gaat om de vernietiging van het Hambacher Forst voor mijnbouw, het krimpen van gletsjers of de afbraak van een hele bergkam in het Ötz- en Pitzdal, Erde maakt duidelijk hoezeer de mens de aarde zijn wil oplegt en aan het uitputten is. Grote bouwprojecten, tunnels, het winnen van schaliegas, mijnbouw: op alle mogelijke manieren gaat de afbraak voort.

Met verrassende luchtopnames en afstandelijke cameraopstellingen reduceert Geyrhalter de mens en zijn gewoeker opeens tot iets nietigs. Alsof we kinderen in een zandbak zijn. Ook de baggeraars en andere werknemers komen aan het woord. Ze voeren opdrachten uit, ze zijn slechts kleine tandwieltjes in een groter proces dat niet meer te stoppen is.

Erde zal zeker mensen in Zuid-Limburg en de regio Aken aanspreken. Hier heeft de mens zijn sporen in de aarde nadrukkelijk achtergelaten. En het gaat maar door.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu