EnAbled

Jaar: 2014

Regisseur: Allard Faas / Chilo Oostergetel

Duur: 23 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

De Nederlandse Film enAbled, met daar in olympisch gouden medaillewinnares Bibian Mentel en X-Games winnaar K-J van der Klooster, gaat over de baas zijn over je eigen grenzen, het recht om te mogen vallen en de kunst van het opstaan.

Tijdens het DMFF alleen te zien op woensdag 25 februari bij Adelante in Hoensbroek.

In enAbled gaan Paralympisch Snowboarder Bibian Mentel en zitskiër Kees-Jan van der Klooster voor het eerst heliskiën op de gletsjers rond Zermatt. Hierbij worden ze bijgestaan door grote namen uit de internationale skiwereld; Matthias Haunholder en Samuel Anthamatten, allen winnaars van meerdere wedstrijden op de Freeride World Tour. Ook de Argentijnse profskiër Lucas Swieykowski sluit zich bij de groep aan. Waar het voor Kees-jan en Bibian een kennismaking is met afdalen in deze extreme omstandigheden is het voor deze freeride pro’s minsten zo confronterend om op pad te zijn met sporters met een lichamelijke beperking. Voor Kees-Jan eindigt de dag in mineur. Hij komt tijdens de laatste afdaling zo hard ten val dat hij met een helikopter van de berg af moet worden gehaald. Maar dat is niet het verhaal van de film. enAbled gaat over de baas zijn over je eigen grenzen, het recht om te mogen vallen en de kunst van het opstaan.

 

DMFF Special op woensdag 25 februari in Hoensbroek

enAbled wordt vertoond met drie korte mountainbikefilms, die ook over vallen en opstaan gaan, bij Adelante in Hoensbroek. Deze DMFF Special wordt mede aangeboden door Orbis Sport en Adelante. Entree gratis, maar wel eerst aanmelden > Er zijn maar 100 plaatsen beschikbaar en lichamelijk gehandicapten gaan voor!

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu