En Amont du Fleuve

Jaar: 2016

Regisseur: Marion Hänsel

Duur: 90 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: nederlands

Roadmovie in een schitterend Kroatisch rivierlandschap. Voor de klimmers: gefilmd in Paklenica! Op 1 en 2 oktober 2017 in Filmhuis De Spiegel.

Kaartjes en info >

zondag 1 oktober 14.00 uur

maandag 2 oktober 20.00 uur

Filmhuis De Spiegel (tickets >)

Roadmovie over een vader die geen vader was. Gevoelig acteerwerk in een schitterend Kroatisch rivierlandschap. Twee halfbroers die elkaar pas hebben leren kennen na het overlijden van hun vader, huren een boot in Kroatië om naar het afgelegen klooster te varen waar hun vader onder onduidelijke omstandigheden is gestorven. De beide zonen hadden al jaren geen contact meer met hun vader, hij was voor hen allebei een vreemde. Terwijl hun boot rustig stroomopwaarts vaart de bergen in, vertellen deze uitgebluste vijftigers elkaar over hun leven, over de band met hun vader, terwijl ze aftasten hoe ze zich tot elkaar verhouden. Ze moeten via elkaar zien het mysterie rond de dood van hun vader te begrijpen. Onderweg verdwalen ze en is er geen weg meer terug.
Over een vader die geen vader had moeten zijn en zonen die de rest van hun leven met vragen blijven zitten. Zo besef je dat aan sommige tragedies geen enkele franje zit. (M.v.H.)

 

De film is onder andere opgenomen in het Nationale Park Paklenica bij Zadar, bij sportklimmers bekend vanwege het schitterende klimgebied.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu