Elisabeth

Jaar: 2022

Regisseur: Caroline Tillette

Duur: 30'

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

5 november 2022 - 13:00

Het DMFF is altijd verheugd met de inzending van nieuwe bergspeelfilms, en zeker als ze van het niveau zijn als Elisabeth. De hoofdpersoon in deze Franse film is behalve skikampioen ook een verzetsstrijder die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Frans-Zwitserse grens probeert over te steken op een plek waar ze de minste kans loopt gepakt te worden, hoog in de bergen.

Haar doel is een kaart met daarop nieuwe vluchtroutes de grens over te smokkelen. Het erbarmelijke weer dwingt haar de nacht door te brengen in een refugio op de Col de Balme. Het toevluchtsoord deelt ze met mannen die het uitgerekend hebben gemunt op verzetsstrijders zoals zij. Haar opgave is de nacht veilig door te komen zonder haar identiteit prijs te geven.

Caroline Tillette (1988) speelt de hoofdrol en tekent voor de regie. De Parisienne is vooral bekend als actrice uit een groot aantal tv-series en enkele bioscoopfilm. Elisabeth is haar debuut als regisseur.

Na de film is regisseur en hoofdrolspeelster Caroline Tillette aanwezig voor een live Q&A.

Deze film wordt op zaterdag 5 november in één blok getoond samen met Between Summits en House of the Gods.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu