Eight and a half Circles

Jaar: 2016

Regisseur: Gregor Kresal

Duur: 32 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: geen

De 9 hellekringen van Dante’s Inferno: zo verbeeldt de Sloveense klimmer-filmmaker Gregor Kresal de expeditie naar Muztagh Tower in Pakistan. Een serie chaotische gebeurtenissen zet het leven van de klimmer op zijn kop. Voor de visuele effecten in dit waargebeurde verhaal heeft Gregor zijn eigen apparatuur ontwikkeld.

Psychologisch drama en bergbeklimmen: een voor de hand liggende combinatie. Minder voor de hand ligt de relatie met Dante’s Inferno. In deze korte film toont de Sloveense klimmer-filmmaker Gregor Kresal de frustraties van een professionele klimmer als de 9 hellekringen, inclusief proloog waarin de klimmer wordt belaagd door wilde dieren. De klimmer is zo gefocust op zijn expeditie naar Muztagh Tower in Pakistan in augustus 2008 dat hij weinig interesse toont voor zijn omgeving. Een serie chaotische gebeurtenissen onderweg naar de top van zijn dromen zet zijn leven op zijn kop. Naar een waargebeurd verhaal.

Regisseur Gregor Kresal is opgeleid als architect maar werkt al 12 jaar als allround filmmaker en klimt ruim 20 jaar. Hij kreeg ruim 25 prijzen voor zijn werk als regisseur, scriptschrijver en cinematograaf. Hij heeft geklommen in de Andes, Himalaya en thuis in Slovenië. ‘Eight and a half Circles’ is zijn eerste bergfilm. Als de film begint, valt meteen op dat Gregor een passie heeft voor visuele effecten; hij maakt hiervoor zijn eigen apparatuur.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu