Eiger Solo

Jaar: 1987

Regisseur: Leo Dickinson

Duur: 1h 2'

Taal: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

De noordwand van de Eiger blijft tot de verbeelding spreken en klimmers uitdagen. Dat was ruim dertig jaar geleden niet anders, toen regisseur Leo Dickinson de Brit Eric Jones volgde langs de steile wand naar boven. Jones doet het helemaal alleen, omdat zijn vaste klimmaat verliefd is geworden en zijn klimspullen aan de wilgen heeft gehangen.

Eiger Solo vertelt het verhaal van zijn hachelijke onderneming, maar zoomt ook in op de rol van de bergwand in de geschiedenis en de politiek van de vorige eeuw. Aan alles is af te zien dat Dickinson veel beperktere technische mogelijkheden had dan elke hedendaagse amateur. Niettemin maken de beelden en de voor huidige begrippen trage montage nog steeds indruk. Ook Eric Jones is met zijn uitrusting, maar ook mentale instelling niet meer van deze tijd. Zo staat deze klassieke documentaire symbool voor iets wat het klimmen ooit is geweest en waarschijnlijk nooit meer wordt.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu