Egoland

Jaar: 2022

Regisseur: Ignasi López Fàbregas

Duur: 20'

Taal: nvt

2 november 2023 - 18:00

4 november 2023 - 13:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE *  Bijna bij de top en dan moeten omkeren: drama! In de ijzig koude en stormachtige afdaling ruziën Marek Molek en Bruno Grassi wat ze de journalist gaan vertellen die in het basiskamp op hen wacht. Deze geweldige, korte stopmotionfilm maakt bekende dilemma’s uit de klimwereld intens invoelbaar. Ben jij een Marek of een Bruno?

Vijf jaar na Viacruxis (DMFF#8) en drie jaar na The great Milestone (DMFF#10) weet illustrator en stopmotion-bergfilmmaker Ignasi López Fàbregas opnieuw op een liefdevolle manier de pijnpunten in de bergsport te laten zien. Hoe belangrijk is het om als eerste een top te bereiken? Hoe bewijs je dat je op de top was? Hoeveel risico wil je nemen? Hoeveel risico mag je klimpartner nemen?

Egoland bewijst dat niet de top maar het verhaal het belangrijkste is, want de film kreeg afgelopen maanden al diverse prijzen op bergfilmfestivals.

Op zondag 5 november 2023 ontving Ignasi op het podium van het Royal Theater de Best Mountaineering Award 2023 voor zijn film EGOLAND. Het prijzengeld steekt hij geheel in zijn nieuwe project ‘KRONOSHOCK’.
Voor de financiering van deze film is hij ook een crowdfunding gestart. Help je hem mee zijn nieuwe film te realiseren? DONEER

Regisseur Ignasi López Fàbregas

Help de makers met hun volgende film: Kronoshock

Regisseur Ignasi López Fàbregas en zijn team zijn een crowdfundingcampagne gestart om geld in te zamelen voor hun volgende project: Kronoshock, een korte stop-motion animatiefilm met als hoofdthema tijd en bergen. Met jouw hulp kan Kronoshock in oktober 2024 verschijnen. Je kunt het project steunen of helpen verspreiden via deze links:

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu