Echoes of the Ice Age

Jaar: 2021

Regisseur: Jan Haft

Duur: 48 minuten

Taal: Engels

3 november 2021 - 18:00

7 november 2021 - 14:00

Je hoeft niet naar exotische oorden om een natuurdocumentaire te maken die zich qua beeldkwaliteit en inhoud kan meten met de befaamde BBC-series. Goed, de stem van David Attenborough ontbreekt, maar verder is wat ervaren natuurfilmer Jan Haft aan flora en fauna op camera vastlegt in en rond de Beierse Königssee (Nationalpark Berchtesgaden) van een net zo verrassende rijkdom en diversiteit. En ook prettig: een bergfilm waarin de mens volledig ontbreekt.

Het meer aan de voet van de Watzmann (2713 meter) lijkt op een fjord, waar kalkstenen fossielen uit de diepzee door botsende tektonische platen aan de oppervlakte zijn gekomen en een gletsjer uit de ijstijd ruim twaalfduizend jaar geleden diepe sporen heeft nagelaten. Het berglandschap resoneert de echo’s van dat bevroren verleden. Vissen, salamanders, roofvogels, steenbokken en orchideeën gedijen er goed bij.

 

Deze film wordt op woensdag 3 november 18.00 uur in de Apollo Kino samen met Brenva by Winter in één blok vertoond.

Op zondag 7 november 14.00 uur wordt hij in het Royal Theater samen met After Ice en Sleepless in één blok vertoond.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu