Drømmeland

Jaar: 2018

Regisseur: Joost van der Wiel

Duur: 70'

Taal: Noors

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

De 60-jarige Nils Leidal brengt een droom in vervulling die waarschijnlijk nog in velen schuilt. Hij verbrandt zijn paspoort, laat het moderne stadsleven achter zich en trekt zich terug op het platteland. Het Arcadië van Nils zijn de heuvels van Noorwegen met daarin verscholen een vervallen houten huis.

De Nederlandse regisseur Joost van der Wiel volgt Nils op zijn tocht terug naar de natuur en geeft ons een indringende kijk in het geluk, de ontberingen, twijfels en ook tegenstrijdigheden van de Noor. Want net zo belangrijk als zijn paard of het geweer waarmee hij op rendieren jaagt zijn de iPhone en Facebook, waarmee hij contact onderhoudt met de bewoonde wereld. Hoe bizar is het shot waarin Nils als iemand uit de 21ste eeuw drukdrukdruk via oortjes en zijn smartphone een gesprek voert terwijl zijn kamer slechts door kaarsen is verlicht.

Drømmeland kent diverse onvergetelijke scènes, zoals Nils die poedelnaakt op een rendier jaagt of het bezoek van de politie die hem op de vingers tikt voor hoe hij met zijn paard is omgesprongen. Tegenover het onbegrip van de dienders staat een grote groep jonge bewonderaars die de verwikkelingen van de Noor op de voet volgen via Facebook. Wat is deze Nils? Natuurgoeroe, cultheld, anarchist of gewoon een mens die worstelt met zijn idealen, het moderne leven en zichzelf, zoals wij allen van tijd tot tijd doen?

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu