Doing it Scared

Jaar: 2016

Regisseur: Matthew Newton

Duur: 12 minuten

Taal: Engels

Voor de kust van Tasmanië staat te midden van de grillige rotsen een ranke stenen pilaar, de Totempaal. Voor Paul Pritchard de meest sensationele rots ter wereld. Bij een beklimming ervan achttien jaar geleden liep hij ernstig hersenletsel op en verloor hij het gevoel in een deel van zijn lichaam. Deze korte documentaire doet verslag van zijn glorieuze terugkeer naar en op de Totempaal.

´Een zeer pittoreske plek om hoofdletsel op te lopen´. Klimmer Paul Pritchard heeft zijn Britse gevoel voor humor na zijn verhuizing naar Tasmanië geenszins verloren als hij verwijst naar een ranke rots voor de Tasmaanse kust die klimmers de Totempaal noemen. In 1998 was hij vanaf een belendende rots aan het abseilen om vervolgens de spectaculaire Totempaal te kunnen bestijgen. Onderweg kreeg hij een steen op zijn hoofd. Zijn hersens raakten beschadigd en hij verloor het gevoel in een deel van zijn lijf. Pas na zeven uur kon hij worden gered.
Achttien jaar later keert Pritchard terug naar de plek des onheils. Matthew Newton filmt de onderneming met oog voor technische details en de rotsformaties. Pritchard overwint niet alleen de Totempaal, belangrijker is dat hij meester wordt over zijn handicap. Hij stelt zich daarbij nederig op, is geduldig en vol toewijding en accepteert dat het onmogelijk is de Totempaal onbevreesd te beklimmen. Er is maar één manier om het te doen: ‘doing it scared’. Een documentaire over een man met beperkingen en een niet aflatende honger naar avontuur en een rots die in al zijn strakke eenvoud ontroert, inspireert en uitdaagt.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu