Dirtbag, the legend of Fred Beckey

Jaar: 2017

Regisseur: Dave O'Leske

Duur: 95'

Taal: Engels

1 november 2018 - 20:00

Eindelijk is er een film over Fred Beckey. De legendarische, rebelse klimmer bleef tot vlak voor zijn dood, 94 jaar oud, klimmen! Niemand kan tippen aan zijn prestaties of levensstijl. Hij was een echte ‘dirtbag’: iemand die zich niets aan trekt van anderen, lak heeft aan comfort en volledig leeft voor de bergsport.

Fred Beckey was een van de meest invloedrijke klimmers die er zijn. Hij was ook een echte ‘dirtbag’- iemand die zich niets aan trekt van de maatschappij, lak heeft aan comfort en zich volledig richt op klimmen. In de jaren ’50 en ’60 was er niemand die aan Beckey kon tippen. Record na record sneuvelde in een reeks ongelooflijke ‘first ascents’, zelfgebaande paden en nieuwbedachte routes die eerder onmogelijk werden geacht. Hij maakte harde keuzes en vermeed roem zodat zijn enige verplichting de volgende top zou blijven. Hij leefde op in de bergen en was een milieuactivist avant-la-lettre. Zijn boeken worden verslonden door verschillende generaties klimmers. En tot vlak voor zijn dood, 94 jaar oud, klom hij nog steeds. Hij overleed eind 2017, enkele weken na de premìere van de film over zijn leven.
Filmmaker Dave O’Leske volgde Beckey bijna tien jaar lang in de bergen van China, Noord-Amerika en Ocea-nië. In zijn werk richt O’Leske zich op unieke culturele, milieu en avonturenverhalen. Zijn films wonnen diverse prijzen, maar ‘Dirtbag’ is zijn grootste succes tot nu toe. De bijzondere documentaire was op elk groot bergfilmfestival te zien. Nu kunnen we er ook in Heerlen van genieten!

Vertoning:
  • Donderdag 1 november 20.00 uur, Apollo Kino Aachen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu