Die Vermessung der Welt

Jaar: 2012

Regisseur: Detlev Buck

Duur: 119 minuten

Taal: Duits

Ondertiteling: Engels

6 november 2021 - 21:00

Duitsland in de vroege 19de eeuw. Alexander von Humboldt reist de wereld af om er een goed beeld van te krijgen en Carl Friedrich Gauss blijft thuis om te berekenen hoe de wereld in elkaar steekt. Beide briljante en excentrieke wetenschappers beleven en begrijpen de wereld op een totaal verschillende manier, maar wat hen bindt is een onverzadigbare nieuwsgierigheid.

Al vanaf hun vroege jeugd verschillen Von Humboldt en Gauss. Von Humboldt groeit op in een rijke familie en Gauss in armoede. Door zijn wiskundeknobbel krijgt Gauss een beurs van de hertog van Braunschweig. Ook de minder begaafde, maar opgewekte Von Humboldt komt in de gunst van de hertog. Beide jongens willen de wereld ontdekken, ieder op zijn eigen manier.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Kehlman uit 2005. Het boek was wekenlang het best verkochte boek in Duitsland en ook wereldwijd een bestseller. Kehlman is de verteller in de film en is net als regisseur Detlev Buck te zien in een kleine cameo.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu