Die Einsiedler

Jaar: 2016

Regisseur: Ronny Trocker

Duur: 110 minuten

Taal: Duits

Ondertiteling: geen

In het gure klimaat omgeven door hoge Alpentoppen kan elke keuze een levensvraag lijken. Marianne wil haar enig overgebleven zoon een eenzaam en hard boerenleven in de bergen besparen en heeft daar alles voor over. Als haar man onverwacht sterft, begraaft ze hem stilletjes in de bergen.

De wilde eenzaamheid van een leven in de bergen tekent de bewoners van de Alpen, ook al zijn de originele alpenboerderijen aan het verdwijnen. ‘Die Einsiedler’ (The Eremites) schetst op een prachtige manier hoe de stugge bergbewoners met elkaar omgaan. Tussen zware tradities en een onzekere toekomst proberen de hoofdrolspelers hun leven te leven. In het gure klimaat omgeven door de imposante bergen lijkt elk besluit een levensvraag. Zo twijfelt Albert na 3 jaar nog steeds over zijn baan in de marmergroeve. Liever zou hij zijn ouders helpen op de geïsoleerd liggende boerderij hoog in de Alpen, waar hij is opgegroeid. Zijn moeder, Marianne, wil dat hij een eigen leven opbouwt. Zij wil haar enig overgebleven zoon een eenzaam en hard leven in de bergen besparen en is bereid daarvoor alle banden te verbreken. Als haar man Rudl sterft als hij het dak gaat repareren, is Marianne bang dat Albert zijn baan op zal zeggen. Zij begraaft haar man op de berg en vertelt het aan niemand.

Ronny Trocker is geboren in een klein bergdorpje in de Italiaanse Alpen. Hij maakt experimentele en verhalende korte films en documentaires, die te zien waren in Berlijn, Rome en Rotterdam. ‘Die Einsiedler’ is zijn speelfilmdebuut.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu