Descent

Jaar: 2020

Regisseur: Nays Baghai

Duur: 62 minuten

Taal: Engels en Limburgs dialect

Ondertiteling: Geen

In de fjorden en valleien tussen de bergen van IJsland en Nieuw-Zeeland duikt Kiki Bosch. Zij is een professionele koudwater freediver. Zonder wetsuit of ademapparatuur zwemt ze onder water langs ijswanden en rotsplateaus. In ‘Descent’ vertelt ze haar verhaal.

Het verhaal van Kiki Bosch gaat van haar jeugd in Eys (NL) tot reizen over de wereld. En vooral hoe ze, geïnspireerd door ‘the iceman’ Wim Hof, door koudwaterduiken herstelde van het trauma van een verkrachting. Kiki heeft haar fysieke en mentale grenzen verlegd en zet die kennis en ervaring in om anderen te inspireren hun angsten los te laten en rust te vinden.

Alles mag er zijn. De film laat zien dat Kiki dit niet zou kunnen zonder jaren van training, degelijke voorbereiding en een goed team om zich heen. En dat er naast enthousiasme en geluk ook pijn en verdriet is. De Australische filmmaker Nays Baghai is zelf gekwalificeerd duiker. Na diverse korte films is dit zijn eerste documentaire. Zijn onderwaterbeelden zijn indrukwekkend en nodigen uit om de ijskoude diepten van bergmeren te gaan verkennen. Maar niet voor niets zeggen de voortitels en de geïnterviewde instructeurs en medici: ‘Probeer dit niet zelf’.

Regisseur Nays Baghai

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu