Der Mann aus dem Eis

Jaar: 2016

Regisseur: Felix Randau

Duur: 96'

31 oktober 2018 - 18:00

3 november 2018 - 13:00

Eindelijk is het leven van ijsmummie Ötzi verfilmd! ‘Der Mann aus dem Eis’ speelt zich meer dan 5300 jaar geleden af in de Ötztaler Alpen. Een Neolithische nederzetting wordt bruut overvallen en de enige overlevende, Kelab, zweert wraak. Hij gaat op jacht naar de moordenaars van zijn vrouw en kind.

Een Neolitische nederzetting bij een kreek in de Ötztaler Alpen, meer dan 5300 jaar geleden. Kelab is als de leider verantwoordelijk voor zijn clan en hun heiligdom Tineka. Als hij op jacht is, wordt de nederzetting aangevallen. Het heiligdom wordt geroofd en alle leden van de clan vinden de dood, inclusief Kelab’s vrouw en kind. Alleen een pasgeboren baby overleeft het. Verblind door woede en pijn zweert Kelab wraak. Op zoek naar de moordenaars vecht hij tegen de krachten van de ongenaakbare natuur. De eenzaamheid doet Kelab steeds meer twijfelen aan zijn doel. Als hij eindelijk tegenover de moordenaars van zijn clan staat, is zijn grootste uitdaging het juiste te doen.

In 1991 ontdekten wandelaars een lichaam in het gletsjerijs. Het bleek een volledig intacte mummie van een jager uit de Steentijd: Ötzi. Elk jaar krijgt Ötzi 250.000 bezoekers. De ijsmummie is ook geliefd bij onderzoekers die veel van hem leren over het leven in zijn tijd. Ook hebben zij ontdekt dat Ötzi op reis was en onderweg is aangevallen waarbij hij in zijn rug is geraakt door een pijl. De bekende Duitse acteur Jürgen Vogel kruipt in de huid van Ötzi en laat in deze film van regisseur Felix Randau zien wat er kan zijn gebeurd.

Vertoning:
  • Woensdag 31 oktober 18.00 uur, Apollo Kino Aachen
  • Summit Saturday 3 november, middagprogramma 13-17 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu