De Acht Bergen

Jaar: 2022

Regisseur: Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch

Duur: 147'

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Nederlands

2 november 2023 - 20:00

Pietro is een stadsjongen die veel nadenkt. Bruno is een nuchtere jongen van de bergen. Op twaalfjarige leeftijd worden ze vrienden als ze tijdens een vakantie van Pietro met elkaar in contact komen. Ze hebben de tijd van hun leven.

De jongens verliezen elkaar uit het oog en gaan ieder hun eigen weg. Bruno blijft de bergen trouw en Pietro zwerft over de wereld. Als ze volwassen zijn doet een gezamenlijk bouwproject in de ruige natuur de vriendschap herleven. Herinneringen komen boven en ook hetgeen ze hebben meegemaakt doet zich gelden. Ook ouders, vrienden, geliefden eisen hun plek op.

Gebaseerd op de bestseller Le otto montagne van Paolo Cognetti. De film is grotendeels opgenomen in het Aosta-dal. Opvallend is het bijna vierkante beeldformaat, maar dat is absoluut geen minpunt. De veranderingen in de natuur worden prachtig in beeld gebracht.

De film is geregisseerd door het Vlaamse filmers echtpaar Felix van Groeningen (van De helaasheid der dingen) en Charlotte Vandermeersch.

Interview met Cognetti-vertaler Yond Boeke en échte Alpenkazen
Vooraf aan de filmvertoning gaan we in het kader van Bergen&Boeken in gesprek met Yond Boeke, de vertaler van Paolo Cognetti – over hoe men deze mooie bergcultuur naar het Nederlands vertaalt en de liefde voor de hoogten in stand houdt. Bovendien serveren we tijdens de filmvertoning échte lokale Alpenkazen, dus zelfs onze smaakpapillen reizen tijdens de film af naar de mooiste almen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu