The Dawn Wall

Jaar: 2017

Regisseur: Josh Lowell & Peter Mortimer

Duur: 100'

Taal: Engels

3 november 2018 - 19:00

9 november 2018 - 20:00

Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson doen een laatste poging om de Dawn Wall van El Capitan te beklimmen. Een bijna 1.000 meter hoge granieten wand in Yosemite National Park. De hele wereld kijkt toe. Een bevriende filmmaker klimt mee, de onmogelijk steile wand op.
Als één van de absolute topfilms van ons festival vertonen we deze film tweemaal: op Summit Saturday 3 november in de Royal in Heerlen, én als afsluiter op vrijdag 9 november in Aken.

In januari 2015 zijn alle ogen gericht op de Amerikaanse klimmers Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson als zij proberen de Dawn Wall van El Capitan te beklimmen, een schijnbaar onmogelijke wand van bijna 1.000m hoog in Yosemite National Park in de VS. De klimmers wonen wekenlang op de bijna verticale wand, wat wereldwijd media-aandacht oplevert. Voor Tommy Caldwell is de Dawn Wall meer dan een beklimming. Het moet een hoogtepunt worden na een reeks tegenslagen. Toen hij 22 was, werd hij tijdens een klimexpeditie in Kyrgizië ontvoerd. Daarna verloor hij een vinger bij een ongeluk. Toen zijn relatie stuk liep, zocht hij afleiding in het plannen van de beklimming van de Dawn Wall. Zes jaar lang werkt Caldwell aan het plannen en testen van een route. Tijdens de klim, als de wereld toekijkt, wordt Caldwell geconfronteerd met een dilemma: moet hij Kevin Jorgeson achterlaten om zijn droom te verwezelijken?
Josh Lowell maakte al enige jaren samen met Tommy Caldwell films, toen hij hoorde over de Dawn Wall. Hij volgt de klimmers tijdens hun jarenlange voorbereiding en bivakkeert 2 maanden lang met ze op de Dawn Wall om deze film te kunnen maken. Samen met co-regisseur Peter Mortimer brengt hij een van de beste klimverhalen van deze generatie naar een breed publiek.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, avondprogramma 19-23 uur, Royal Theater Heerlen
  • Afsluiting, 9 november 18 uur, Apollo Kino Aachen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu