Das Goldene Licht

Jaar: 2010

Regisseur: Catalina Jordan Alvarez

Duur: 14 minuten

Taal: Duits

Ondertiteling: Engels

Deze experimentele, feministische film van Catalina Jordan Alvarez mixt fantasie, performance en theater tegen de imposante achtergrond van de Zwitserse Alpen. Een kleindochter is op bezoek bij haar oma in de Alpen. ’s Ochtends is haar oma verdwenen, en Anna gaat op zoek naar haar.

Toen de veelzijdige Catalina Jordan Alvarez een bergfilm wilde maken, wist ze dat ze in de laatste scene hoge toppen wilde zien. Het duurde even voordat ze de perfecte locatie vond, omdat ze zocht naar een plek die echt is, maar er niet zo uit ziet. Via de bandleden van ‘Les Reines Prochaines’, die haar uitnodigden in hun 300-jaar oude huis in de Zwitserse Alpen, vond zij de overige locaties en figuranten.

In deze experimentele, feministische film – haar eerste bergfilm – mixt Catalina fantasie, performance en theater tegen de imposante achtergrond van de Zwitserse Alpen. Een kleindochter is op bezoek bij haar oma in de Alpen. ’s Ochtends is haar oma verdwenen, en Anna gaat op zoek naar haar.

Kenmerkend voor deze en andere films van Catalina is een spel met genres, waarmee zij met behulp van amateurspelers intense fantasiewerelden creëert. Catalina studeerde theater en film in New York en regie aan de FilmArche in Berlijn. In Berlijn maakte zij haar eerste korte films, waaronder ‘Das Goldene Licht’, die op verschillende festivals te zien waren. Terug in de V.S. maakte zij diverse korte films en verdiepte zich in choreografie. Momenteel geeft Catalina in Philadelphia les in film en media.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu