Cycle me home – Transsylvania

Jaar: 2015

Regisseur: Levente Klára en Máté Pálla

Duur: 28 minuten

Deze fietsfilm moet je gezien hebben, ook al ben je geen fietser. Het Cycle me home-team fietste en filmde enkele weken in de bergen en bossen van Transsylvanië. Het levert een boeiend portret op van deze regio die veel mensen van naam kennen, maar nog nooit gezien hebben.

‘Transsylvania’ is een verrassende fietsfilm, geïnspireerd op de natuurdocumentaires van Sir David Attenborough. De film volgt vier fietsers op ontdekkingstocht door de uitgestrekte bossen en velden van de Transsylvanische Alpen. Fietsend over kronkelige bergwegen maken zij kennis met de lokale mensen, muziek en palinka. De avontuurlijke rit door de ongerepte natuur levert indrukwekkende beelden op. Hoogtepunt van de reis is de beklimming van de beruchte Transfagarasan langs ontelbare haarspeldbochten. Het fietsfilmfestival in Barcelona vond ‘Transsylvania’ een van de meest interessante, intieme en bijzondere films van 2015.

‘Transsylvania’ is de derde film van Cycle me home. Dit documentaireproject van fiets- en filmliefhebbers ontstond in 2011. Een Hongaarse student besloot aan het einde van zijn studie in Madrid terug naar huis te fietsen. Dit idee inspireerde een groep vrienden waardoor de fietsvakantie een fiets- en filmproject werd. Sindsdien heeft Cycle me home vele kilometers gefietst en gefilmd.

Stap op je fiets, kies een bestemming en ga! Ga met vreemden en eindig als vrienden. Ga met vrienden en eindig als team. Je kunt alleen maar winnen. Dat is het motto van deze groep vrienden en ook het uitgangspunt voor hun films. Ze zetten de camera aan en zien wel wat er gebeurt.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu