Crete Arising

Jaar: 2019

Regisseur: Constantine Papanicolaou

Duur: 58'

Taal: Grieks, Engels

Ondertiteling: Engels

31 oktober 2019 - 20:15

Zorba, zon, zee en zuipen. Daar associëren de meesten Kreta mee. Een substantieel deel van het Griekse eiland bestaat echter uit bergen. Regisseur Constantine Papanicolaou vertelt in Crete Arising welke rol het gebergte in de Griekse mythologie en Kretenzische geschiedenis heeft gespeeld – bijvoorbeeld hoe Griekse verzetsstrijders zich er in de Tweede Wereldoorlog hebben verschanst en een hoge Duitse officier gegijzeld hebben gehouden – en welke toeristische potentie het gebied heeft, niet alleen in de zomer maar vooral ook in de winter. Want hoe vreemd het ook klinkt, in de bergen op het eiland ligt ’s winters sneeuw.

Deze verrassende documentaire volgt enkele lokale pioniers die Kreta als skioord op de kaart willen zetten en daarbij aanlopen tegen het gebrek aan faciliteiten, een argwanende bergbevolking en het negatieve imago van het toerisme zoals in Chersonissos. Crete Arising is na Frozen Ambrosia, over skiën op de Olympus, de tweede film van de Amerikaans-Griekse filmmaker. Geniet ook van de traditionele Griekse muziek bij de beelden.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu