Cracked Earth

Jaar: 2023

Regisseur: @saltlake_lian / salt lake productions

Duur: 30'

Taal: Engels

14 april 2023 - 19:00

Bestel tickets

De fiets staat symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je zit niet opgesloten in een koekblik, waardoor je directer contact maakt – ook met de natuur. Voor steeds meer mensen is fietsen niet alleen vervoer, maar ook een way of life.

Fietsers kunnen je ook veel beter vertellen wat voor weer het is. Klimaatverandering is voor hen dan ook geen ver-van-mijn-bedshow. In Cracked Earth zien we fietsers over de hele wereld, die leven in gebieden waar klimaatverandering niet langer een toekomstige bedreiging is, maar een dagelijkse realiteit. Ogenschijnlijk lokale effecten blijken onderling verbonden en tonen aan hoe urgent de klimaatcrisis is.

Stichting Shift Cycling Culture wil met deze film de kwestie van klimaatverandering in de fietscommunity onder de aandacht brengen en tot actie aansporen. De screening van Cracked Earth tijdens DMFF Fiets is onderdeel van de wereldwijde Premiere Tour in maart en april 2023, waarna de film online te zien zal zijn. Tijdens DMFF Fiets zal de filmmaakster aanwezig zijn voor een Q&A.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu