Cold of Kalandar

Jaar: 2015

Regisseur: Mustafa Kara

Duur: 130 minuten

Taal: Turks

Ondertiteling: Engels

Ontroerende film over Mehmet, die samen met zijn gezin probeert te overleven in een bouwvallige hut, ver van het moderne leven, hoog in de bergen van het Zwarte Zeegebied. Als de storm giert en de sneeuw door de kieren waait, huiver je mee…

De film Cold of Kalandar (Kalandar Soğuğu)  schildert het verhaal van Mehmet, die samen met zijn oude moeder, zijn uitgeputte vrouw en hun twee zonen, waarvan een gehandicapt, een bestaan leidt in de bergen van het Zwarte Zeegebied. Ze leven ver van alles en iedereen en ver van het moderne bestaan. Hij verdient zijn geld als veehouder maar dit is lang niet genoeg. Daarnaast zwerft hij door de bergen, op zoek naar mineralen. Maar ook dit zet niet veel zoden aan de dijk.

Net wanneer hij na een lange zoektocht de hoop begint te verliezen, krijgt hij bericht over een stierengevecht dat plaats gaat vinden. Hij besluit zijn stier te gaan trainen en mee te gaan doen aan deze wedstrijd. Als hij toch eens die prijs in de wacht zou kunnen slepen! Hij is dolenthousiast en van hieruit wordt zijn leven een groot avontuur.

Het verhaal van Mehmet schetst een mooi portret van samenvloeiing tussen mens en natuur.

De film kan gezien worden als een antropologisch portret over een arm gezin dat wanhopig probeert het hoofd boven water te houden in een bergzaam gebied in Noord-Turkije, maar het kan ook gezien worden als het verhaal van dromers die de hoop niet opgeven ooit het grote geluk te vinden.

 

Deze film is te zien op maandag 13 februari om 20.00 uur in Filmhuis De Spiegel. Tickets hier >

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu