Cold Feet

Jaar: 2021

Regisseur: Ash Mulama

Duur: 56 minuten

Taal: Engels

*** Winnaar van de Spiegel Best Newcomer Award 2021 ***

Klimmen een witte aangelegenheid? Misschien is Peter Naituli wel de uitzondering die de regel bevestigt. De sympathieke Keniaan onderscheidt zich van de westerse bergbestijger door een te worden met de rotsen op de meest zachtaardige en natuurlijke manier: op blote voeten en zonder touwen.

Free solo gaat Naituli de 5199 meter hoge Mount Kenia te lijf. Ondertussen verwoordt hij zijn passie op een verfrissende manier en vermijdt hij alle clichés. Opmerkelijk is dat de debuterende Keniaans-Australische regisseur Ash Mulama ook de cameraman en Naituli’s moeder erbij betrekt, die uit angst om haar zoon te verliezen zelf ook maar is gaan klimmen.

Naituli is geïnspireerd door klimmers als Ueli Steck, Alex ‘Free Solo’ Honnold en Adam Ondra. Maar die dragen toch echt schoeisel als ze naar boven gaan. De Keniaan loopt sinds zijn jonge jaren veel blootsvoets, zijn voetzolen kunnen dus het nodige hebben. Het grootste probleem, zegt hij, is de temperatuur. Tijdens de beklimming moest hij telkens wachten tot acht uur ’s ochtends als de ergste kou was verdwenen. En zonder touw? “Iedere keer als ik touw meeneem, is er een flintertje twijfel dat ik de klim niet perfect uitvoer.”

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu