Climbing Iran

Jaar: 2020

Regisseur: Francesca Borghetti

Duur: 53'

Taal: Engels

Ondertiteling: Engels

6 november 2022 - 14:00

‘Het maakt niet uit wie je bent of waar je woont, de zwaartekracht trekt even hard’, vindt Nasim Eshqi. Sport redde haar leven en toen ze bij toeval op haar 23ste klimmen ontdekte vond ze zelfs levenslust. Nasim is nu de enige vrouw in Iran die nieuwe klimroutes opent.

Voor haar passie moet Nasim fysieke, mentale en culturele grenzen opzoeken omdat er strikte regels gelden voor vrouwen. Ze klimt in India, Turkije en Armenië en tussendoor leert ze thuis andere vrouwen klimmen. Ze droomt ervan om ook in de Alpen een route te openen. De Italiaanse filmmaker Francesca Borghetti start daarom een crowdfundingactie. Vanwege de sancties wordt de rekening echter geblokkeerd.

De film is een portret van een bijzondere klimmer en tegelijkertijd ook van de filmmaker zelf. Ze creëren allebei nieuwe dingen, waar anderen mee verder kunnen. Ze willen verbinden, over grenzen, en een boodschap brengen.

Na de film is regisseur Francesca Borghetti aanwezig voor een live Q&A.

Lees ook de recensie van deze film en ons festival door Paul Rübsaam van InDeBioscoop.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu