Chasing Ice

Jaar: 2012

Regisseur: Jeff Orlowski

Duur: 75 minuten

Taal: Engels

Een confronterende documentaire waarin James Balog, fotograaf van National Geographic, het terugtrekken van het poolijs in beeld probeert te brengen.

‘If you had an abscess in your tooth, would you keep going to dentist after dentist until you found a dentist who said, “Ah, don’t worry about it. Leave that rotten tooth in”? Or would you pull it out because more of the other dentists told you you had a problem? That’s sort of what we’re doing with climate change.’ aldus fotograaf James Balog. Balog is fotograaf voor National Geographic, die gegrepen is door de radicale afname van het ijs op de poolkap. Met een team van technici, fotografen, poolvorsers en bergklimmers legt hij gedurende meerdere jaren het terugtrekken van gletsjers vast. Zijn timelaps camera’s de hij speciaal voor dit project ontwikkelde, overleven niet altijd de arctische winters. Ook onze ijsklimster Marianne Van der Steen was betrokken bij dit project en hielp bij het  controleren van de camera’s op ver afgelegen plekken.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu