Cerro Torre: A snowball’s chance in hell

Jaar: 2013

Regisseur: Thomas Dirnhofer

Duur: 99 minuten

Taal: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 
Wanneer je de beste sportklimmer bent van de wereld, ben je dan ook een goede alpinist? Dezelfde vraag stelde Werner Herzog in zijn film ‘Cerro Torre: Der Schrei aus Stein’ (1991). David Lama, de jongste wereldkampioen, onderzoekt het in 2013 op de beruchte ‘compressorroute’ op de Cerro Torre in Patagonië. Tegelijkertijd komt de historie van deze route ook aan bod en biedt deze film een mooi inzicht in de totstandkoming van zo’n uiterst moeilijke productie.

David Lama, zoon van een Nepalese sherpa en een Oostenrijkse moeder, werd op 15-jarige leeftijd wereldkampioen sportklimmen bij de junioren. Daarna won hij nog verschillende wereldbekers. Van sportklimmen verlegde hij zijn aandacht naar het hooggebergte.

Deze film uit 2013 vertoonden wij op het Dutch Mountain Film Festival van 2015. Op 16 april 2019 is David Lama om het leven gekomen in een lawine bij de beklimming van de oostwand van de Howse Peak in Canada, samen met klimmers Hansjörg Auer en Jess Roskelley.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu