Carne et Ossa

Jaar: 2023

Regisseur: Roberto Zazzara

Duur: 56"

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Engels

3 november 2023 - 19:30

* NEDERLANDSE PREMIÈRE * Afzien in de bergen kan op verschillende manieren, maar wat de personages in Carne et Ossa (Vlees en bot) moeten doorstaan is wel een heel bijzondere vorm van lijden. Op blote voeten rennen ze zo snel mogelijk een berg vol rotsige stenen af.

Is het sport, een eeuwenoude traditie, je reinste devotie of een combinatie van dat allemaal waar de bevolking uit Pacentro in de Centraal-Italiaanse Abruzzen zich massaal aan overgeeft? Feit is dat de vellen op de rotsige hellingen van de voetzolen vliegen, het bloed rijkelijk vloeit en soms zelfs bot zichtbaar wordt totdat de deelnemers beneden in het dal in de kerk voor het altaar van Madonna di Loreto ter aarde storten en de winnaar op het schild wordt gehesen. Er volgt een optocht door het dorp, de bevolking is uitgelopen, betuigt zijn eer en viert uitbundig feest, maar wat de volgende dag en de weken erna blijft is het fysieke ongemak aan de voeten. Niemand kent de oorsprong van deze uitzonderlijke traditie.

Regisseur Roberto Zazzara werkt ook geregeld in India. Hier interviewt hij de deelnemers over het hoe en waarom van hun overgave aan dit jaarlijkse ritueel, filmt dat in scherp en stemmig zwartwit en wisselt dat af met oude opnames van de race in kleur. Op de meest bloedige momenten voel je de pijn haast in je eigen lijf. Wegkijken is toegestaan.

Deze film wordt vertoond als onderdeel van Horror & Freak Friday, in één blok met The Ballad of Caveman Bill en Das Rad.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu