Buried

Jaar: 2023

Regisseur: Jared Drake en Steven Siig

Duur: 95'

Taal: Engels

4 november 2023 - 13:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE *  In het skigebied Alpine Meadows op de grens van Californië en Nevada vonden in 1960 de Olympische Winterspelen plaats. De toeristische activiteiten namen daarna alleen maar toe, ofschoon de regio bekendstond en -staat om zijn sneeuwstormen en lawines. In 1982 sloeg het noodlot toe: een lawine verzwolg een groot deel van de skifaciliteiten en nam zeven mensen mee de dood in.

Met Buried reconstrueren Jared Drake en Steven Siig nauwgezet en gedetailleerd de gebeurtenissen van die fatale dag aan de hand van ooggetuigen, vrienden en collega’s die dierbaren verloren en ook met de weerman van dienst in die periode. Menigeen houdt het voor de camera niet droog.

Maar Buried toont ook de vooruitgang die sindsdien is geboekt in weersvoorspelling, in de omgang met lawines (explosies als voorzorgsmaatregel!) en het voorkomen van catastrofes als deze. En ook de schuldvraag en de rechtszaken die volgden komen aan de orde.

Met vaak sterke cameravoering en de geslaagde rol van muziek en geluid is het niet verwonderlijk dat Buried al diverse internationale prijzen in de wacht heeft gesleept.

Deze film wordt in één blok vertoond met Egoland.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu