Broken Hill Blues

Jaar: 2013

Regisseur: Sofia Norlin

Duur: 80 minuten

Taal: Zweeds

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Nederlandse première
Wat doet het met je als je opgroeit in een industriestad, waar alles staat in het teken van de mijn? Om aan de greep te ontkomen vlucht een van de hoofdpersonen de bergen in. Deze film wordt vertoond naar aanleiding van het Jaar van de Mijnen, het themajaar van de voormalige mijnstreek van Nederland over haar herkomst.

Nederlandse première
Boven de poolcirkel in Noord Zweden ligt Kiruna, dat voortdurend schudt en beeft door de mijnindustrie, de belangrijkste werkgever in de streek. Met grote machines en ontploffingen wordt het woeste arctische landschap op de schop genomen. Wat doet dat met je als je opgroeit in zo’n industriestad, waar alles staat in het teken van de mijn? Een van de geportretteerde jongeren vlucht de bergen in om te ontkomen aan die greep. Deze film wordt vertoond naar aanleiding van het Jaar van de Mijnen, het themajaar van de voormalige mijnstreek van Nederland over haar herkomst.

Deze film is onderdeel van  het Jaar van de Mijnen

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu