Big North

Jaar: 2020

Regisseur: Dario Acocella

Duur: 81'

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Engels

6 november 2022 - 14:00

Ernest Hemingway, Henry David Thoreau, Raymond Carver, Alice Munro en Jack London hebben bestsellerauteur Paolo Cognetti (De Acht Bergen) geïnspireerd in zijn carrière. In deze roadmovie/documentaire treedt de Noord-Italiaan in de voetsporen van zijn beroemde voorbeelden en gaat hij op onderzoek uit naar de relatie tussen de mens en de woeste, ongerepte natuur.

Onderweg ontmoet hij gastvrije avonturiers die zich hebben afgezonderd van de bewoonde wereld en luistert hij naar de beweegredenen voor hun keuze en welke gevolgen dat voor hen heeft gehad.

Cognetti trekt verder noordwaarts om te eindigen in Alaska bij de verlaten bus 142, waar een eind kwam aan het leven van Chris McCandless. Voor vele jongeren is deze plek uit Into the Wild een pelgrimsoord geworden, reden waarom de bus inmiddels is verwijderd. De schrijver probeert in dit desolate stukje Amerika een laatste keer antwoorden op zijn levensvragen te vinden. In de laatste scène brengt hij met gebedsvlaggen en een boeddhistisch citaat een ode aan McCandless en vooral de wildernis.

De Italiaanse regisseur Dario Acocella en zijn cameraman zorgen voor een onthaastende poëtische sfeer, waarin de existentiële queeste van Cognetti zich optimaal kan ontvouwen.

 

Lees ook de recensie van deze film en ons festival door Paul Rübsaam van InDeBioscoop.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu