Between Summits

Jaar: 2022

Regisseur: Roeland Wendel & Ilse Lavell

Duur: 26'

Taal: Nederlands

5 november 2022 - 13:00

‘Ik hing vijftien meter boven de grond toen het touw losschoot’, vertelt Hein Noortman indringend in de camera. Bij een klimoefening in 2016 brak hij bijna al zijn botten, zijn gezicht moest worden gereconstrueerd en toen hij na vijf weken uit een coma ontwaakte was hij zijn geur- en zichtvermogen kwijt. Alsof je van een flat van zes verdiepingen valt.

Toen zijn vrouw van het ongeluk hoorde, spoedde ze zich naar het ziekenhuis. Daar zag ze lakens, bloed en verband. Hein herkende ze slechts aan zijn schouder.
In dit integere portret van de jonge Nederlandse regisseurs Roeland Wendel en Ilse Lavell kijken de echtelieden dapper en zonder valse sentimenten terug op het ongeluk en welke plek dat in het gezinsleven heeft gekregen. Vooral Heins dromen en nachtmerries maken indruk.
Langzaam wil hij minder afhankelijk worden en zijn leven weer oppakken, waar klimmen een onlosmakelijk onderdeel van is.
De film volgt Hein tijdens zijn revalidatie en zijn voorbereiding voor een expeditie naar Mount Damavand (5671 meter) in Iran, waarbij hij vooral zijn balans extra moet trainen.
Een mooi menselijk portret over hoop, optimisme en doorzettingsvermogen.

Na de film zijn regisseurs Roeland Wendel en Ilse Lavell aanwezig voor een live Q&A.

Deze film wordt in één blok vertoond samen met de films Elisabeth en House of the Gods.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu