BERG

Jaar: 2021

Regisseur: Joke Olthaar

Duur: 80 minuten

Taal: Kroatisch, Tsjechisch, Hongaars

Ondertiteling: Engels

5 november 2021 - 21:30

Drie wandelaars ontmoeten elkaar bij toeval in het Triglavgebergte in Slovenië. We volgen hen op hun tocht door de bergen, of beter gezegd: we ervaren het berglandschap dat zij doorkruisen. Met ‘Berg’ van Joke Olthaar hoef je niet zelf de bergen in om op te gaan in het berglandschap. Met prachtige zwartwitbeelden word je meegenomen in een unieke bergervaring.

BERG is de eerste lange film van Joke Olthaar. Haar muziekdocumentaire ‘Here is Harry Merry’ uit 2013 kreeg veel lof op het IFFR, waar ‘Berg’ dit jaar in première ging. Joke is een ervaren theatermaker wiens werk draait om de natuur. Zij is gefascineerd door de manier waarop mensen bewegen. Door dit van dichtbij te volgen, probeert ze haar publiek mee te nemen naar een andere wereld. ‘Ik heb de onbeschrijflijke aantrekkingskracht van de bergen in een filmervaring vertaald. Ik wil de berg laten zien zoals hij zich aan elke bergwandelaar voordoet.’

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu