Becoming a guide

Jaar: 2019

Regisseur: Alexander Hick

Duur: 65 minuten

Taal: Engels en Duits

Ondertiteling: Engels

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat deze documentaire over hoe en waarom iemand berggids wordt. In ‘Becoming a Guide’ worden twee jonge bergsporters op de proef gesteld tijdens hun trainingen. We volgen de fysieke en emotionele uitdagingen die Bianca en Finn moeten overwinnen terwijl ze zich steeds verder kwalificeren.

In essentie zorgt een berggids dat zijn gezelschap veilig en met plezier terugkomt uit de bergen. Dit betekent dat een gids onderweg constant de risico’s en de fysieke grenzen van zijn gezelschap in de gaten houdt. Steeds kijkt hij of de beoogde route haalbaar is. Tegen de achtergrond van de vorderingen van aspirant-berggidsen Bianca en Finn worden toonaangevende gidsen geportretteerd. De interviews met Hanspeter Eisendle (IT), Neil Brodie (SCO) en Gudrun Weikert (DU) vertellen de geschiedenis van het gidsen in de bergen, met bijzondere aandacht voor de rol van vrouwen in deze tak van sport. Ook wordt naar de toekomst gekeken. Wat betekent klimaatverandering voor dit beroep en alle anderen die graag in de bergen zijn?

Berggids en filmmaker Alexander Hick studeerde in München en Mexico. Zijn films zijn te zien op festivals en in musea. Hij won diverse filmprijzen, waaronder de Duitse prijs voor beste mensenrechtenfilm voor zijn film ‘Thinking like a Mountain’.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu