Base

Jaar: 2017

Regisseur: Richard Parry

Duur: 83'

Taal: Engels

3 november 2018 - 19:00

De wereld ligt aan de voeten van basejumper JC. Als zijn beste vriend verongelukt, daagt JC zichzelf uit nog beter, lager en sneller te vliegen. Al snel dreigt hij iedereen om zich heen mee te nemen in zijn diepe val. BASE volgt een man over de rand en ziet hem vallen.

Basejumper JC leeft letterlijk op het randje. Hij wil de grote droom – kunnen vliegen – werkelijkheid maken. Samen met zijn beste vriend Chico zoekt hij de mooiste, hoogste en meest spannende plekken op. Elke klim en sprong wordt gefilmd. Als een sprong vreselijk mis gaat en Chico verongelukt, spat de droom met kracht uiteen. Achtervolgd door herinneringen aan het ongeval trekt hij steeds meer naar Ash, de geliefde van zijn omgekomen vriend. Ook daagt hij zichzelf uit steeds lager, sneller en beter te vliegen. Al snel dreigt hij ook de mensen om zich heen in zijn diepe val mee te nemen.
De sportthriller is opgenomen in 7 verschillende landen op 3 continenten. Helaas is de hoofdrolspeler, professioneel basejumper Alexander Polli, voordat de film in première ging, in zijn wingsuit omgekomen tijdens een sprong in Frankrijk.

Regisseur en filmmaker Richard Parry maakt van jongs af aan film. Vanaf de jaren ’90 maakt hij reportages en documentaires in oorlogs- en conflictgebieden. Zijn films ‘South West 9’ en ‘A Night in the Woods’ wonnen diverse prijzen. Spanning en conflict zijn terugkerende thema’s in zijn werk. In BASE volgt hij een man over de rand en ziet hem vallen.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, avondprogramma 19-23 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu