Ascent

Jaar: 2016

Regisseur: Fiona Tan

Duur: 80 minuten

Taal: Japans

Ondertiteling: Engels

De heilige Japanse vulkaan Mount Fuji staat centraal in deze bijzondere film die is opgebouwd uit duizenden stills. Beelden van wereldberoemde kunstenaars, studiofoto’s, vakantiekiekjes en persfoto’s vertellen een verhaal, over de rol van fotografie en film, over geografie en cultuur, en over herinneringen die door beide ontstaan.

Te zien op zondag 12 februari om 14.00 u in Filmhuis De Spiegel, Heerlen (na het kunstenaarsgesprek met Persijn Broersen en Margit Lukács in SCHUNCK).

Tickets via Filmhuis De Spiegel >

 

Mount Fuji, een vulkaan met vele gezichten en van enorme culturele en symbolische betekenis. Vierduizend bijzondere en gevarieerde foto’s van 150 jaar geschiedenis omhullen de berg als een wolk, onthullend en verhullend. Als het verhaal zich ontvouwt, worden onverwachte en verrassende paden verkend. Samen met twee protagonisten beklimt de kijker Mount Fuji dwars door geografische, tijdeljke en culturele scheidslijnen. Houtdrukken van Hokusai, schilderijen van Van Gogh, filosofische beelden, vroege Japanse studiofotografie, propagandabeelden en vakantiekiekjes: samen vormen ze een film van beelden. ‘Centraal staan mijn eigen zoektocht naar de aard van fotografie en hoe het mogelijk is film te maken met gevonden beeld zonder beweging.’

 

Dit filmproject van Fiona Tan is een filmisch experiment dat balanceert tussen documentaire en fictie. Zij staat bekend om haar vakkundig vervaardigde video- en filminstallaties, waarin tijd, herinneringen en geschiedenis gevisualiseerd worden. Zij heeft bijzondere interesse in de drijfveren van ontdekkingsreizigers. Haar werk is zowel op internationale filmsfestivals als in diverse musea te bewonderen, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en de Neue Nationalgalerie in Berlijn.

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu