Ascension

Jaar: 2013

Regisseur: Martin de Coudenhove e.a.

Duur: 7 minuten

Deze briljante animatie moet je gezien hebben. Hij won diverse prijzen voor beste film, animatie en muziek. Als er een prijs was voor zwarte humor dan stond die ook in de prijzenkast. Dat alles voor een kort verhaal over twee klimmers, die begin 20ste eeuw een Mariabeeld meedragen naar een bergtop…

Deze briljante korte animatie moet je gezien hebben. Hij won diverse prijzen voor beste korte film, beste korte animatie en de beste muziek. Als er een prijs zou zijn voor zwarte humor dan zou hij ook in de prijzenkast staan. Dat alles voor een kort verhaal over twee klimmers, die begin 20ste eeuw een Mariabeeld meedragen naar een bergtop.

‘Een zeven minuten lange gestileerde, superrealistische computeranimatie van een geweldige rij grappen’, schreef Dan Sarto van Animation World Network. ‘Het is een les in komische timing, geduldig vertellen en technische vaardigheid ten dienste van een goed idee.’ En dat voor een afstudeerproject. De vijf makers van de film kennen elkaar van Supinfocom in Arles (Frankrijk), waar zij digitale regie studeerden. Thomas Bourdis, Martin de Coudenhove, Caroline Domergue, Colin Laubry en Florian Vecchione werkten 19.000 uur aan deze animatie; 20 computers rekenden 2 maanden aan de beelden. Seth Steward componeerde de muziek. ‘We hebben heel veel bergfoto’s bekeken om het perfecte kleurenpalet te vinden voor elke stap van de beklimming’, vertelde Thomas. En die bergen zijn adembenemend mooi.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu