Am Limit

Jaar: 2007

Regisseur: Pepe Danquart

Duur: 1h 35min

Taal: Duits

Ondertiteling: Engels

5 november 2021 - 17:00

7 november 2021 - 16:00

Alexander en Thomas Huber zijn bekende namen in de klimwereld. Filmmaker Pepe Danquart volgde de broers op hun klimexpedities. Hoe hij dit in beeld bracht was in 2007 nog niet eerder vertoond. De broers én de cameraman zoeken de grenzen van het mogelijke op in een poging om de Nose, de 1.000 meter hoge wand van El Capitan in het Yosemite National Park (VS) in recordtijd te beklimmen: 2,5 uur in plaats van 3 dagen!

De Huber Buam (plaatselijk dialect voor Huber broers) zijn in de bergen opgegroeid en nog altijd actief in de berg- en klimsport. De broers gaan tot het uiterste om hun angst te overwinnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. In ‘Am Limit’ zoeken ze hun eigen limiet.

 

Am Limit was het slot van een sporttrilogie van de succesvolle Duitse regisseur Pepe Danquart. De trilogie lijkt te draaien om sport (ijshockey, wielrennen, klimmen), maar vertelt ook het verhaal van de atleten. Am Limit won de Bayerische Filmpreis voor beste documentaire.

 

Op vrijdagmiddag 5 november om 17 uur draait deze film samen met Running Free in de openluchtvoorstelling bij de Auroraflat in Heerlen.
Op zondag 7 november 16.00 uur wordt hij vertoond in de Apollo Kino in Aken.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu