Altaitude

Jaar: 2018

Regisseur: Dominique Snyers

Duur: 26'

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

7 november 2018 - 18:00

Alles is groter en weidser in de Altai, ontdekte regisseur Dominique Snyers. Die ervaring in het gebergte op de grens van Rusland, China en Mongolië wil de Fransman graag delen. Met zijn publiek maar vooral met jongeren. Want buitensport kan in zijn ogen het perfecte tegengif zijn voor de virtuele wereld waar jongeren zich tegenwoordig massaal in verschansen. En dan bij voorkeur niet de gekte van extreme sporten, waarbij jongeren elkaar en zichzelf uitdagen, maar een activiteit waarbij ze zich openen voor de stilte en het ritme van hun voetstappen of het geluid van ski’s die over sneeuw glijden. Zo ontdekken ze hun eigen innerlijke muziek en wie ze werkelijk zijn. De volgende stap is meditatie, nee, dit ís meditatie.

Snyers gaat op pad met de ruim dertig jaar jongere Damian. Die raakt al snel in verwarring door de grenzenloze witte vlaktes. ‘Als je denkt dat je ergens een uur over zult doen, dan worden het twee uur.’ Russische bestelbusjes en Bactrische kamelen (die met twee bulten) brengen de Belgen naar de beginplek, waar ze een yurt bouwen. Ze overbruggen hun leeftijdsverschil, sluiten een pact om gezamenlijk alle risico’s te trotseren. Twee Mongoolse nomaden komen onderweg een kijkje nemen. Hun conversatie is een staaltje lost in translation. Maar woorden zijn in de Altai overbodig.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu